Головна » 2017 » Червень » 21 » 20 червня в музеї-заповіднику відбулася презентація книги, номінованої на премію М.М.Коцюбинського
20 червня в музеї-заповіднику відбулася презентація книги, номінованої на премію М.М.Коцюбинського
11:47

20 червня до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського прийшли поціновувачі літератури, яка розкриває темні плями в історії нашого народу. Цього дня в кінолекційній залі музею відбулася презентація книги Сергія Бутка та Сергія Горобця «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину».

За доброю традицією, захід розпочався зі слова директора музею-заповідника Ігоря Коцюбинського. Він розповів про те, що книга номінована на Обласну премію імені Михайла Коцюбинського. На цю нагороду дослідників, істориків та краєзнавців Сергія Бутка та Сергія Горобця висунуло Чернігівське обʼєднання Всеукраїнського товариства «Просвіта». Ну, а про те, чи отримає книга нагороду, ми дізнаємося у вересні, коли відбудеться її вручення у день народження М.Коцюбинського.

До слова запрошували і кандидата історичних наук Тамару Демченко, журналіста, письменника Ростислава Мусієнка, просвітянина, краєзнавця Станіслава Журавля, депутата Новозаводської в місті Чернігові райради, письменника Юрія Соколова. Всі вони ділилися своїми враженнями від книги та майстерності опису історичних подій авторів.

На презентацію завітали і Сергій Горобець та Сергій Бутко. Вони чимало розказали про історію створення книги, про те, звідки черпалися матеріали та яка була мета написання роботи. Ставилося питання: а чи насправді була в історії українського народу колективізація? Чи це було просте закріпачення? Чи доцільно вживати до нашого минулого терміни «індустріалізація» та «культурна революція»? Чи насправді це було просто духовне закріпачення, без якого не може існувати тоталітарний режим? Прочитавши книгу, можна зрозуміти відповіді на ці та багато інших питань.

Більше фото із презентації книги можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1047 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість