Головна » 2017 » Червень » 12 » 20 червня в музеї Михайла Коцюбинського відбудеться презентація книжки Сергія Горобця та Сергія Бутка
20 червня в музеї Михайла Коцюбинського відбудеться презентація книжки Сергія Горобця та Сергія Бутка
14:54

20 червня музей-заповідник запрошує всіх охочих відвідати презентацію книги Сергія Бутка та Сергія Горобця під назвою «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину». Книга побудована на достовірних фактах, що розкривають чимало замовчуваних фактів в історії українців.

Автори книги на прикладі подій в 1932-1933-му роках під час Голодомору-геноциду у Чернігівському та сусіднім із ним районах Чернігівської області намагалися показати походження, поведінку місцевого комуністичного активу, спротив населення злочинній політиці. Книга побудована на нових матеріалах з фондів Державного архіву Чернігівської області, які до останнього часу залишалися невідомими широкому загалу.

Для тих, хто цікавиться недалеким минулим своїх предків, ця робота буде дуже цікавою. З неї можна почерпнути багатий історичний фактаж про те, як жилося людям у селах нашої області в роки Голодомору. З книжки можна дізнатися, чи всі потерпали від голоду в 1932-33 роках, як радянський апарат знущався над місцевим населеннями, яким було «правосуддя» комуністів. На сторінках видання йдеться і про збройний опір населення, і про систему репресій, яку застосовувала влада.

Книга «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину» номінована на обласну премію імені Михайла Коцюбинського. Про те, чи здобуде вона нагороду, ми дізнаємося восени, коли відбудеться її вручення.

Презентація книги почнеться о 15:00.

Вхід вільний.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 883 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість