Головна » 2009 » Серпень » 7 » На здобуття обласної премії ім. М.Коцюбинського
На здобуття обласної премії ім. М.Коцюбинського
12:58
Приємно, що серед кандидатів на здобуття обласної премії імені М.Коцюбинського є і відомий чернігівський художник Віталій Василевський.
Протягом багатьох років слідкуємо за його творчими здобутками, відвідуємо персональні виставки. Тема моря, яка в останній час захопила художника - поема в пензлі - є дуже співзвучною із творчістю Михайла Коцюбинського. Вважаємо Віталія Василевського достойним премії імені М.Коцюбинського.

Василевський Віталій Галійович народився у м. Харкові у 1950 році. 1978 р. закінчив Харківський художньо-промисловий інститут, факультет проектування інтер’єрів та обладнання, за фахом художник монументального та декоративно-ужиткового мистецтва.

З 1978 по 1985 роки живе та працює в Мордовський АРСР. Займається проектуванням експозицій та реалізовує проекти для музею видатного мордовського скульптора Степана Ерзі (Нєфьодова) та павільйону промисловості на ВДНГ МАРСР. Виконує серію робіт в галузі монументального та декоративно-ужиткового мистецтва.

З 1985 року живе та працює у місті Чернігові. З 1990 року член Національної Спілки Художників України. Основні види робіт в галузі монументального мистецтва:

вітраж в міській раді, вітражі в юридичному технікумі, вітражі в шахматному клубі та школах міста Чернігова, серія вітражів для особистих інтер’єрів міста Києва. Основні види творчої діяльності:

займається проектуванням інтер’єрів, проектуванням та виконанням художніх вітражів, станковим живописом. В галузі живопису віддає перевагу технікам: акварель, акрил та енкаустика. Для живописних робіт притаманна романтична настроєнність мотивів та лірична образність.

Світлана ПОЛОВНИКОВА,
заслужений працівник культури України, завідуюча відділом обласного історичного музею ім. В.Тарновського,

Наталія САМОХІНА,
завідуюча відділом обласного історичного музею ім. В.Тарновського.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1971 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/7 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість