Головна » 2009 » Лютий » 4 » Відбулося відкриття виставки Олександри ДІДОВИЧ та Дмитра ЗУГАНОВА «Стрепенеться у барвах душа наче птах»
Відбулося відкриття виставки Олександри ДІДОВИЧ та Дмитра ЗУГАНОВА «Стрепенеться у барвах душа наче птах»
20:37
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося відкриття виставки Олександри ДІДОВИЧ та Дмитра ЗУГАНОВА «Стрепенеться у барвах душа наче птах».
О.ДІДОВИЧ народилася у Чернігові, має дві вищі освіти. Творити почала у жовтні 2005 р. З тих пір займається оформленням різних виробів зі шкіри.

У її творчому доробку картини, декоративні пляшки, скриньки, вази, підсвічники тощо. Олександра Іванівна брала участь у багатьох виставках у Чернігові, Києві, Батурині, Седневі, Любечі.

Молодий митець Дмитро ЗУГАНОВ закінчив Харківське художнє училище. За фахом художник-дектратор. Працює художником у музеї-заповіднику М.Коцюбинського. Брав участь у виставках у Технологічному університеті та у Чернігівському Молодіжному театрі. Останнім часом займається виробами з дерева.

На виставці представлені картині зі шкіри, вироблені О.ДІДОВИЧ та картини та витвори з дерева Дмитра ЗУГАНОВА.

У заході взяли участь директор музею Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, який відзначив виняткову неординарність митців, які презентують свої твори на цій виставці, зав. відділом музею Тетяна ПРОНІНА, майстриня художньої обробки шкіри з Чернігівського центру ремесел Наталія ВОЙСТРИКОВА,

художник Олег СИНЕЛЬНИК, наукові співробітники обласних історичного та художнього музеїв, друзі та рідні митців. Усі вони підкреслили оригінальність творчих стилів як О.Дідович так і Д.Зуганова, побажали їм подальших успіхів на цій ниві..

Олександра ДІДОВИЧ виступила з ініціативою до обласної влади провести майстер-клас для школярів в районах області.

Куратором виставки є зав. відділом музею Олена САЗОНОВА.

Ця експозиція триватиме протягом лютого ц.р.

Фото: Олександр МАЙШЕВ


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1949 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість