Головна » 2008 » Квітень » 15 » Відбулась презентація нового видання – листів М.Коцюбинського до дружини Віри «Я так поріднився з тобою...»
Відбулась презентація нового видання – листів М.Коцюбинського до дружини Віри «Я так поріднився з тобою...»
00:42
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація нового видання – листів письменника до дружини Віри «Я так поріднився з тобою...» (Київ, «Ярославів Вал»). Це найвагоміший творчий здобуток наукового колективу музею за останні 5 років, після того як було видано чотиритомне видання листів сучасників до Михайла Коцюбинського. Як зазначив директор музею Ігор Коцюбинський, цінність цієї епістолярії полягає в тому, що раніше листи Коцюбинського видавалися у різних джерелах, до того ж були цензуровані.
У заході взяли участь також заст. директора з наукової роботи музею-заповідника М.Коцюбинського - Наталія Коцюбинська, головний редактор газети «Гарт» - Дмитро Іванов, літературознавець Тетяна Дзюба, професор Києво-Могилянської Академії Володимир Панченко – автор передмови до цього видання, та письменник, лауреат багатьох літературних премій, виконавчий директор Ліги українських меценатів – Михайло Слабошпицький. Він у своєму виступі також зазначив унікальність і особливу цінність цього видання для літературознавців та поціновувачів творчості М.Коцюбинського.
На презентації також був присутній заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Теребун Сергій Іванович.

Кінолекційна зала музею не змогла вмістити усіх бажаючих бути присутніми на цій презентації.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 3399 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість