Головна » 2017 » Листопад » 18 » 17 листопада в музеї-заповіднику відбулася зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів»
17 листопада в музеї-заповіднику відбулася зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів»
00:14

17 листопада в літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбулася чергова, вже восьма, зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів». Вона була присвячена постаті Богдана Лепкого.

У по-домашньому затишній атмосфері за чашкою ароматного чаю гості слухали розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської про відомого поета і письменника, художника і мистецтвознавця, дослідника літературних процесів і перекладача, автора текстів численних музичних творів і теоретика феномену Українського Січового Стрілецтва, видатного педагога і активного громадського діяча.

За кількістю написаного Богдан Лепкий поступається в українській літературі тільки Іванові Франкові. Загалом творча спадщина Лепкого становить понад 80 власних книг, куди входить цикл романів «Мазепа», повісті, оповідання, казки, спогади, збірки віршів та поем, а також переклади, літературознавчі розвідки, статті літературного та мистецького спрямування, опубліковані у численних газетах, журналах, альманахах, календарях, збірниках; він — упорядник і видавець 62 томів творів української класики з ґрунтовними дослідженнями, примітками, коментарями. Бібліографія творів Богдана Лепкого становить до тисячі позицій.

Яким було життя цієї непересічної особистості? Як склалася доля його родини? Яким чином перетнулися шляхи Богдана Лепкого і Михайла Коцюбинського? Які життєві перепони довелося подолати у воєнний та міжвоєнний час?  На ці та багато інших питань слухачі почули відповідь під час заходу. Також гості змогли прослухати пісні на слова Лепкого «Чуєш, брате мій», «Час рікою пливе».

Не зраджуючи традиції, наприкінці заходу було зроблено анонс щодо наступної зустрічі. Вона відбудеться 22 грудня та буде присвячена постаті Євгена Чикаленка. Тож, до нових зустрічей у музеї!

Більше фото із заходу можна побачити тут.  




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 906 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість