Головна » 2021 » Лютий » 11 » 16 лютого в музеї Коцюбинського – відкриття виставки «Кам’яна сюїта Флоріана Коцюбинського»
16 лютого в музеї Коцюбинського – відкриття виставки «Кам’яна сюїта Флоріана Коцюбинського»
11:02

Виставка присвячена 100-річчю від дня народження скульптора, Заслуженого діяча мистецтв України, онука Михайла Коцюбинського Флоріана Коцюбинського. На виставці представлені матеріали з фондової колекції музею, які передала родина скульптора.

Флоріан Коцюбинський присвятив усе своє життя творчості. Він є автором багатьох монументальних робіт, які були встановлені в різних містах України. Найвідоміші  роботи: «Голуби миру» над Дніпром у Києві, монумент «Савур-могила», який, на жаль, був знищений бойовиками ДНР у 2014 році, скульптури багатьох діячів.

Цілий цикл його робіт присвячено гетьманам України та визначним козацьким ватажкам. Багато творчих надбань скульптора дотичні до  Михайла Коцюбинського і його творів. Це і бюст на могилі письменника, і скульптура в музейному саду, і «Нескорений» на подвір’ї музею, і герої творів «Іван та Марічка», «Остап», «Іван та щезник» та ін.

Надзвичайно цікавою є колекція мініатюр із каменю «Кам’яна сюїта», яка повністю представлена на виставці. Також доповнюють виставку родинні фото з дітьми та онуками, фото з колегами в робочі моменти, інструменти, якими користувався скульптор.

Відкриття виставки відбудеться 16 лютого о 14 годині.

Адреса музею: Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок:  (0462) 677-481, 678-741, (093) 002 42 96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 547 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість