Головна » 2024 » Вересень » 17 » 160 років від дня народження Михайла Коцюбинського: у Чернігові вшанували пам’ять письменника
160 років від дня народження Михайла Коцюбинського: у Чернігові вшанували пам’ять письменника
13:38

Сьогодні, 17 вересня, відзначається 160 років від дня народження українського класика, письменника-імпресіоніста Михайла Коцюбинського. Аби вшанувати його пам’ять, на Болдиних горах біля місця поховання Великого Сонцепоклонника зібралися небайдужі до його творчості чернігівці. Покласти квіти до могили Михайла Коцюбинського прийшли заступник начальника Чернігівської̈ обласної військової адміністрації̈ Іван Ващенко, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай, заступник директора Департаменту – начальник управління туризму та охорони культурної спадщини Павло Веселов, сучасні письменники, місцева інтелігенція, представники міської «Просвіти», музею-заповідника Михайла Коцюбинського та звичайні містяни, які цінують та поважають творчість Михайла Коцюбинського.

Розпочалася подія з урочистого покладання квітів до могили письменника та святкового слова ведучого заходу заслуженого артиста України, відомого чернігівського актора Олексія Биша.

Він запросив до слова заступника начальника Чернігівської̈ обласної військової адміністрації̈ Івана Ващенка. Також виступили правнук письменника Ігор Коцюбинський, голова міської організації «Просвіта» Андрій Глухенький. Чернігівський академічний народний хор обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура виконав кілька чуттєвих композицій.

Цьогоріч день, коли народився Михайло Коцюбинський, видався по-справжньому теплим та ясним. Сонячне проміння, яке так любив український класик, щедро обдаровувало кожного, хто сьогодні долучився до святкової акції. Михайло Коцюбинський неодмінно був би радий такому дню. Тож і ми тішимося з того, що маємо можливість зустрічати новий світанок та дякуємо кожному захисникові нашої держави за можливість у теплій та душевній атмосфері згадати сьогодні про одного з найвідоміших українських письменників та гідно вшанувати пам’ять про нього.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 26 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість