Головна » 2019 » Квітень » 10 » 10 квітня Сергій Бутко та Сергій Горобець презентували свою нову книгу в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського
10 квітня Сергій Бутко та Сергій Горобець презентували свою нову книгу в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського
14:45

«Усвідомлення Голодомору 1932-1933 рр.: Чернігівщина» - саме так називається нова книга істориків, співробітників Українського інституту національної пам’яті Сергія Горобця та Сергія Бутка. На презентацію до музею завітало багато гостей, які цікавляться історією свого краю. Було в залі і чимало старшокласників, яким не байдуже минуле українського народу.

Науково-популярне видання, що нещодавно вийшло друком, розповідає про всі аспекти проблеми голодомору-геноциду на прикладі Чернігівщини. Ще кілька років тому панувала думка, що на території цього регіону Голодомору майже не було – голодували, але без масової смертності, без крайнощів. Але, залучивши нові документи, (книги записів померлих у сільських радах), вдалося побачити ситуацію зовсім з іншого боку. У багатьох селах з’явилися пам’ятні хрести на честь померлих у 1932-1933 рр. Цифри одразу переконали чиновників. Але – от дивина! – не людей на місцях. Автори книги наочно зіткнулися з проявами такого явища як постгеноцидне суспільство. І все це про нашу Чернігівську область.

Науково-популярне видання «Усвідомлення Голодомору 1932-1933 рр.: Чернігівщина» складається з багатьох розділів, із яких можна почерпнути ґрунтовну інформацію про підміну різних понять у нашій історії в 1932-1933 рр., про жертв Голодомору, про наслідки тих подій, про становище еліти в період геноциду. Виступи науковців Сергія Бутка та Сергія Горобця були доповнені фільмом про Голодомор «Великий злам» та записом інтерв’ю з Левком Лук’яненком. Виступила перед присутніми і письменниця Ганна Демиденко, вона зачитала свої вірші, присвячені цій темі. Письменник Ростислав Мусієнко також поділився спогадами про події тих часів, які дізнався від родичів та знайомих.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 890 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/6 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість