Головна » 2016 » Березень » 26 » Що записано в книгу життя: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася четверта зустріч з проекту «Імпрези у Коцюбинського»
Що записано в книгу життя: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася четверта зустріч з проекту «Імпрези у Коцюбинського»
19:22

25 березня затишна оселя Михайла Коцюбинського зібрала до себе прихильників завжди актуальних класичних музичних творів і яскравого влучного слова письменника, адже цього дня відбулася четверта зустріч у межах літературно-мистецького проекту «Імпрези у Коцюбинського».

Традиційно під час заходу поєдналися літературна і музична сюжетні лінії, котрі на рівні чуттєвого сприйняття стали своєрідним відлунням одна одної. «Що записано в книгу життя» - саме ця новела М.Коцюбинського прозвучала під час заходу у виконанні автора і незмінного ведучого проекту вченого секретаря музею Дмитра Мельниченка. Доволі складний для сприйняття твір, зокрема в чуттєвому та смисловому плані, обраний цього разу для прочитання, мимоволі підштовхував учасників дійства – гостей та артистів – до роздумів над глибиною людських взаємин, передумовами, що штовхають людину на вчинки, котрі часом суперечать не лише загальноприйнятим нормам, але і її власним переконанням.

Трагізм літературного сюжету підкреслювався і напруженістю та глибокою емоційністю музичних композицій, що прозвучали на заході. Експромти №1 та №2 ор.12 О.Скрябіна, музичний момент №4 сі минор С.Рахманінова, вальс фа мінор Ф.Шопена, романс О. Даргомижського «Мне грустно» на слова М.Лермонтова, «У моря» Е.Гріга на слова Г.Гейне, «Ave Maria» Дж.Каччіні, «Dignare» Г.Генделя, «Богоматерь в городе» Г.Свиридова на слова О.Блока, аріозо короля Рене з опери «Іоланта» П.Чайковського, переплітаючись з літературним текстом М.Коцюбинського, створили на заході неймовірну атмосферу, в якій поєднався цілий коктейль переживань, викликаних музикою і текстом новели. Традиційно творцями музичного сюжету зустрічі стали студенти Чернігівського музичного училища ім.Л.М.Ревуцького Антон Ярема (вокал), Анастасія Буряк (вокал), Олексій Лащ (вокал), Ірина Шорохова (рояль), Юлія Музиченко (рояль), Марія Циганова (рояль).

Не зрадив своїй традиції дивувати публіку і студент музичного училища ім. Ревуцького Артем Бриль. Цього разу він не лише радував глядачів майстерним виконанням класичних композицій, але й продемонстрував неабиякий вокальний талант. Крім того, під час зустрічі у його виконанні прозвучала інструментальна імпровізація для фортепіано власного авторства.

Своєрідним обрамленням до зустрічі стала «Пісня про матір» (сл. Б.Олійника, муз. О.Морозова), яку натхненно виконав Антон Ярема.

Наостанок, автор проекту Дмитро Мельниченко розповів про трагічний фінал новели, який був прописаний М.Коцюбинським у першій редакції твору і згодом змінений самим письменником на більш обнадійливий. Разом з тим він побажав присутнім не втрачати віру в краще, в добро, в оточуючих, адже поки в нас живе надія, ми і залишаємося людьми.

Зустрічі в межах літературно-мистецького проекту «Імпрези у Коцюбинського» не закінчуються. Уже за місяць 22 квітня о 17.00 літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує шанувальників письменника на п’яту зустріч з проекту, присвячену новелі «Цвіт яблуні».

Вхід за попереднім записом.

Вартість квитків 30 грн.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03; (097) 465 70 91; (063) 065 61 49.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1082 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість