Головна » 2023 » Квітень » 19 » До дня пам’яті Михайла Коцюбинського. 25 квітня о 10.00 запрошуємо взяти участь в урочистому покладанні квітів до могили М.М.Коцюбинського
До дня пам’яті Михайла Коцюбинського. 25 квітня о 10.00 запрошуємо взяти участь в урочистому покладанні квітів до могили М.М.Коцюбинського
10:19

Останні 15 років свого життя класик української літератури Михайло Коцюбинський прожив у Чернігові. Тут він написав свої найвідоміші твори – «Тіні забутих предків», «Fata morgana», «Цвіт яблуні» та ін. Щаслива родина мешкала у Чернігові в добротному будинку з великим садом та просторою верандою. Михайлові Коцюбинському подобалися чернігівські пейзажі.

«Улюбленим місцем прогулянок батька була Болдина гора з чудовим краєвидом на зелені луки, що розляглись під горою аж до річки Десни… Батько лежить на зелених схилах гори. "Отут мене поховайте, як помру, - каже він…", - такі спогади залишила про письменника його дочка Ірина Коцюбинська.

Заповіт Михайла Коцюбинського було виконано. Його поховали на Болдиній горі, з якої видніється сучасний район Чернігова – Лісковиця. Біля могили – пам’ятник письменнику – робота відомого українського скульптора Флоріана Коцюбинського, онука Михайла Михайловича.

У нинішньому році виповнюється 110 років від дня смерті Михайла Коцюбинського. Його земне життя обірвалося теплої весняної днини – 25 квітня 1913 року. У річницю цього дня Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського запрошує долучитися до вшанування пам’яті письменника та взяти участь у покладанні квітів до його могили на Болдиній горі. Тож 25 квітня чекаємо біля місця поховання письменника усіх охочих віддати йому шану та послухати поминальний молебень.

Початок о 10 годині.

Довідки за тел.: (093) 002-42-96, (097) 465-70-91.

Урочистості відбудуться у межах проєкту «In memoriam. Михайло Коцюбинський: 110 років пам’яті».

Запрошуємо!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 226 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість