Головна » 2017 » Вересень » 22 » 22 вересня в музеї-заповіднику відбулася нова зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів»
22 вересня в музеї-заповіднику відбулася нова зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів»
21:45

22 вересня після перерви на відпустки в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбулася шоста зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів». Вона була присвячена відомій постаті в українській історії та літературі, доброму товаришу Михайла Коцюбинського – Іллі Шрагу.

Ілля Шраг – «…це була взагалі імпозантна, чарівна, особисто надзвичайно принадна людина. Висока, показна постать, могучий голос його й одкритий погляд немов сотворені були для трибуни; благородство вдачі й широкий розум та вміння поводитися за всяких обставин і з людьми всяких станів, та риса, яку можна назвати джентльменством у найкращому розумінні цього слова – притягали до нього людей». Так писав про Шрага Сергій Єфремов.

Погожого вересневого вечора музей-заповідник зібрав гостей на веранді будинку Михайла Коцюбинського. Вечірнє сонце на фоні осіннього саду письменника створило особливу та незабутню атмосферу, що додала новій зустрічі витонченої неповторності. 

За чашкою ароматного чаю відвідувачі слухали ведучу проекту Наталію Коцюбинську. Її розповідь настільки сподобалася гостям, що вони назвали її справжньою берегинею роду Коцюбинських. Наталія Михайлівна детально розказала про походження відомого адвоката, про його родину. Він з’явився на світ у сім’ї німця Людвига Шрага, який був лікарем у відомій українській родині Лизогубів. Згадували і про дружні стосунки Шрага з Коцюбинським. А як про них було не згадати, якщо відомий адвокат був хрещеним батьком дочки письменника – Ірини. Гості заходу переглянули чимало цікавих відео та слайд-шоу, пов’язаних із життєвим шляхом Іллі Шрага.

За традицією, наприкінці заходу був зроблений анонс наступної зустрічі мистецького проекту. Вона відбудеться 20 жовтня. Тож до нових зустрічей!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 963 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість