Головна » 2023 » Червень » 9 » 15 червня у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться зустріч «Клубу українського поетичного кіно»
15 червня у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться зустріч «Клубу українського поетичного кіно»
12:03

15 червня Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на чергову зустріч в межах мистецького проєкту «Клуб українського поетичного кіно».

Цього дня минає 82 роки з дня народження видатного українського актора, режисера, сценариста, лауреата Шевченківської премії Івана Миколайчука, котрого по праву називають «душею українського кіно». Тож для знайомства та обговорення ми обрали чи не один з найвідоміших та найулюбленіших фільмів за участю І.Миколайчука, який займає 12 позицію в сотні найкращих творів українського кінематографу і став дійсно культовим для багатьох поколінь українців.

Кінострічка «Пропала грамота» режисера Бориса Івченка створена за мотивами однойменного оповідання М.Гоголя. Проте автор сценарію стрічки – Іван Драч – написав, по суті, окремий оригінальний твір, збагативши гоголівський сюжет вставними епізодами, джерела яких знаходимо у творчості Г.Квітки-Основ’яненка, О.Стороженка, М.Кропивницького, народних притчах тощо.

Виконавець головної ролі – Іван Миколайчук – не лише створив неповторний кінообраз козака Василя, але й виконав велику частину режисерської роботи та здійснив підбір музичного оформлення фільму. До того ж, на думку кінокритика Володимира Войтенка, «саме про Івана Миколайчука-актора можна сміливо говорити, як про того, хто став правдивим втіленням екранного образу українця […] Ця кінокартина транслює з екрана непереможний, життєствердний народний дух, наявний в усіх можливих карнавальних формах та символах, передає відчуття могутньої єдності народу, сповненого природної сили й волі до життя».

Отже, 15 червня о 17.30 «Клуб українського поетичного кіно» музею-заповідника М.Коцюбинського запрошує на знайомство з фільмом Б.Івченка «Пропала грамота» (1972). На учасників заходу очікують цікаві розповіді та натхненна атмосфера садиби Коцюбинських.

Вартість квитка – 50 грн.

Участь у заході за попередньою реєстрацією. Кількість місць обмежена.

Довідки та замовлення квитків за телефонами: (097) 465 70 91, (063) 065 61 49.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 142 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість