Головна » 2019 » Січень » 6 » В музеї Михайла Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до 185-річчя з дня народження Степана Руданського
В музеї Михайла Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до 185-річчя з дня народження Степана Руданського
16:24

6 січня виповнюється 185 років з дня народження відомого українського поета, збирача фольклору Степана Руданського. До цієї знаменної дати в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського була підготовлена виставка бібліотечних матеріалів під назвою «Він так любив людей, що сяяв весь зорею…».

На виставці представлені твори Степана Руданського, видані у різні роки. Тут можна побачити його співомовки, пісні, балади, а також критичні статті, присвячені ювілейним датам, книги, що розповідають не лише про творчість, а і про життя письменника.

Незважаючи на те, що Степан Руданський був лікарем за освітою, і прожив досить недовге життя, йому вдалося залишити після себе багатющу поетичну спадщину. Серед його відомих творів – «Повій, вітре, на Вкраїну», «Вечорниці», «Розмай», «Павло Полуботок», «Апостол» та багато інших. Письменник зібрав і оформив для друку чимало фольклорного матеріалу – пісень, приказок, співомовок, обрядів.

Виставка в музеї триватиме до 20 січня.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 747 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість