Головна » 2016 » Березень » 24 » У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відзначили Всесвітній день поезії
У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відзначили Всесвітній день поезії
13:23

21 березня у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературний вечір «Поетичний всесвіт», присвячений Всесвітньому дню поезії.

До затишної музейної зали зібралися юні поети-початківці і уже досвідчені майстри слова. Справжньою несподіванкою для гостей став кількахвилинний музичний пролог до заходу – авторські інструментальні композиції, виконані на гітарі талановитим чернігівським музикантом Дмитром Нечаєм.

Оскільки нещодавно уся літературна Україна вітала з днем народження знану вітчизняну поетесу, письменницю, громадську діячку Ліну Костенко, розпочали захід саме з читання її поезій. Ведучий літературного вечора вчений секретар музею Дмитро Мельниченко шляхом нехитрої математичної імпровізації за участю аудиторії обрав поезію зі збірки Ліни Костенко і прочитанням її влучних рядків дав старт літературному вечору.

А почитати і послухати дійсно було що, адже цього дня гості заходу декламували виключно свої авторські поезії. Особливо вразили присутніх своїми творами учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка. Поетичні твори юних літераторів здивували багатогранністю та різноманітністю тем, які варіювалися від зображення наївно-дитячих переживань до глибоких філософських роздумів над сутністю людського буття.

Своє слово на літературних читаннях сказали і уже знані у Чернігові та поза його межами поети, серед яких, зокрема, Світлана Шуміло, Володимир Кравченко, Ірина Кулаковська, Світлана Яснєва, Олена Мамчич, котрі не лише прочитали свої вірші, але і дали творчі настанови молодим літераторам.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1234 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість