Головна » 2017 » Березень » 23 » Побачила світ «Антологія творів лауреатів премії ім. М.Коцюбинського»
Побачила світ «Антологія творів лауреатів премії ім. М.Коцюбинського»
12:41

22 березня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація нової книги «Антологія творів лауреатів премії ім. М.Коцюбинського. Проза».

Вихід цієї книги є знаковою подією в історії премії ім. М.Коцюбинського, адже на сторінках видання опубліковано твори двадцяти одного автора, котрі у різні роки стали її лауреатами. Саме ж видання готувалося ще до 20-річчя з часу заснування премії, проте через складну фінансову ситуацію воно побачило світ лише на початку цього року. Видання було профінансоване з обласного бюджету.

З нагоди цієї події до затишної музейної зали зібралися представники громадськості, поети та письменники, близькі та друзі авторів, чиї твори вийшли на сторінках «Антології…». У ролі модератора заходу виступив директор музею Ігор Коцюбинський, котрий розповів про саме видання та його шлях до читача. Спогадами про те, як збиралася та готувалася до друку «Антологія…» поділилися з присутнім її упорядники – Ольга Єрмоленко і Наталія Коцюбинська, та редактор і автор передмови Ганна Арсенич-Баран.

Свої думки з приводу виходу збірки висловили Олексій Брик, Михась Ткач, Петро Антоненко, Семен Бельман, Юрій Соколов, Світлана Ключник, Наталія Грицюк та інші гості заходу.

А письменник і журналіст, заступник головного редактора газети «Деснянська правда» Сергій Дзюба, крім привітань з приводу виходу «Антології…», мав цього дня ще одну почесну місію. Як президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України він вручив почесні нагороди – міжнародну медаль Олександра Довженка директору Чернігівського літературно-меморіального музею М.Коцюбинського, правнуку класика Ігорю Коцюбинському та заступнику директора музею Наталії Коцюбинській. Посмертно були нагороджені літературознавець, онук класика Юлій Коцюбинський і педагог Антоніна Коцюбинська. Нагадаємо, медаллю Олександра Довженка відзначають заслуги людей, котрі проявили себе у сфері мистецтва і науки як видатні творці, організатори, меценати.

Наостанок директор музею Ігор Коцюбинський запросив усіх присутніх на презентацію ще одного музейного видання, до якого увійшли спогади Юлія Коцюбинського «Шрами на серці» та спогади сучасників про нього. Презентація відбудеться вже на початку квітня.

Стежте за нашими анонсами.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1500 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість