Головна » 2018 » Січень » 27 » Нова зустріч мистецького проекту в музеї-заповіднику
Нова зустріч мистецького проекту в музеї-заповіднику
00:40

Перша зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» у нинішньому році і вже десята за ліком від початку свого існування відбулася в музеї Коцюбинського 26 січня. Вона була присвячена доброму товаришу Великого Сонцепоклонника письменникові Миколі Чернявському.

Це була надзвичайно інтелігентна та різностороння людина, що, на жаль, на довгий час викреслена з літературного процесу, та й сьогодні не дуже відома. А він є автором великої кількості цікавих поезій та не менш захоплюючої прози.

Був час, коли Чернявський проживав у Чернігові. Це місто подарувало йому знайомство з такими людьми як Михайло Коцюбинський, Борис Грінченко, Ілля Шраг. Він потім все життя згадував їх, а переїхавши до Херсона, писав Коцюбинському, що тут немає й тіні таких людей. Та все-таки холодний північний Чернігів не пригрів надовго цього чоловіка.

Десята зустріч зібрала поціновувачів мистецтва у меморіальному будинку Михайла Коцюбинського. Як завжди, гості сиділи за дерев’яними різьбленими столиками з ажурними скатертинами і пили духмяний чай. А на початку всі прослухали гру на роялі гостя заходу – Ярослава Соколова. Він чудово виконав сонату №20 Бетховена.

Наступна зустріч мистецького проекту відбудеться наприкінці лютого і буде присвячена родинам Вороних і Вербицьких.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1016 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість