Головна » 2017 » Листопад » 8 » Назавжди у серці: година пам’яті Ірини Коцюбинської в музеї-заповіднику
Назавжди у серці: година пам’яті Ірини Коцюбинської в музеї-заповіднику
23:20

8 листопада 2017 року минає 40 років від дня смерті Ірини Михайлівни Коцюбинської. Цього дня в музеї-заповіднику вшановували пам’ять доньки Великого Сонцепоклонника, що залишив у спадок своїм нащадкам неперевершені твори художньої літератури.

Розпочалося вшанування Ірини Михайлівни на цвинтарі Яцево біля її могили, з покладання квітів і  поминальної літії, яку відслужив отець Мирон, настоятель храму Параскеви Пʼятниці. Чимало хороших слів було сказано про людину, що понад двадцять років очолювала музей-заповідник і зробила немало для його розвитку та розширення.

У кінолекційній залі музею зібралися всі, хто хотів віддати шану та згадати Ірину Коцюбинську. Були і ті, хто знали її особисто, хто ділився спогадами про неї. Це і працівники музею в минулому - заступник директора Ольга Єрмоленко, завідувач відділом Тетяна Проніна. Виступав і правнук Ірини Михайлівни – Роман. Також до слова запрошували мистецтвознавця Віктора Величка, часту гостю музею Наталію Грицюк, заступника редактора газети «Деснянська правда» Сергія Дзюбу та багатьох інших.

Чимало розповідалося і про те, яким став музей за директорства Ірини Михайлівни. Саме завдяки її плідній роботі почалося будівництво триповерхової будівлі, де нині розташована літературна експозиція, що докладно розповідає про життя і творчість Михайла Коцюбинського. Вона відновила так звані літературні суботи. В час, коли Ірина Коцюбинська очолювала музей, сюди приїздили гості з різних республік, студенти з багатьох країн тут вивчали постать відомого українського письменника Михайла Коцюбинського.

Всі, хто був на заході, змогли побачити цікаве слайд-шоу з кількома десятками світлин із фотоальбому родини Коцюбинських.

Велика подвижницька праця Ірини Михайлівни Коцюбинської, людини фанатично відданої музейній справі, назавжди доброю пам’яттю залишиться в серцях вдячних нащадків. І в цьому немає ані крихти сумніву.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 983 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість