Головна » 2019 » Червень » 26 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
10:10

У номінації «Народознавство» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Сергій Леп’явко за книгу «Ілюстрована історія Чернігова».

Народився у 1960 р. У 1984 р. з відзнакою закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка. Працював сільським учителем, викладачем, доцентом, професором, завідувачем кафедри історії слов’ян Чернігівського педагогічного інституту/університету (до 2010 р.). Навчався в аспірантурі (1988-1991) і докторантурі (1995-1998) Інституту історії України НАН України. Докторську дисертацію захистив у 2000 р. Обидві дисертації присвячені історії українського козацтва XVI ст. Автор монографій: «Козацькі війни кінця XVI ст. в Україні», «Українське козацтво у міжнародних відносинах (1561-1594)». Автор понад 200 наукових праць з історії козацтва, історії міжнародних відносин ранньомодерної доби, історії Великого кордону України, соціальної і військової історії, історії Чернігова.

Під час наукових досліджень працював в архівах і бібліотеках, брав участь у конференціях в Білорусі, Канаді, Польщі, Румунії, США, Туреччині. Проходив наукові стажування в Канаді, США, Польщі. Учасник Програми міжнародних наукових обмінів імені Фулбрайта (США, 2003-2004).

У 2009 р. вийшла перша книжка з історії Чернігова – «Коротка історія Чернігова». Відтоді видані десять наукових і науково-популярних книг з історії Чернігова. У всіх цих працях є сюжети, присвячені життю і діяльності Михайла Коцюбинського та популяризації музею Коцюбинського.

Бере активну участь у популяризації історичної спадщини Чернігова в засобах масової інформації. Автор, консультант і учасник десятків передач у програмі «Невідомий Чернігів» телеканалу «Новий Чернігів», «Скрижалі нашої історії» каналу «Культура» тощо. Директор громадської організації «Сіверський інститут регіональних досліджень», яка займається популяризацією та охороною історичної спадщини та розвитком громадського суспільства.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 865 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість