Головна » 2016 » Квітень » 28 » На Чорнобиль журавлі летіли: у музеї М.Коцюбинського відбувся літературний вечір, присвячений 30-річчю аварії на Чорнобильській АЕС
На Чорнобиль журавлі летіли: у музеї М.Коцюбинського відбувся літературний вечір, присвячений 30-річчю аварії на Чорнобильській АЕС
14:50

27 квітня затишна зала літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського зібрала гостей на літературний вечір «На Чорнобиль журавлі летіли», присвячений 30-річчю аварії на Чорнобильській АЕС.

Сумна дата, 26 квітня, навіки вкарбувалася в українську історію, пам’ять наших співвітчизників, а особливо в душі тих, хто навесні далекого 1986 року ціною власно життя і здоров’я рятував не лише свою країну, а й увесь світ від подиху «мирного атому». Цей день розділив життя тисяч людей на «до» і «після». А наслідки катастрофи на ЧАЕС наша країна відчуває й сьогодні.

Під час заходу учасники вкотре згадали про ці трагічні події та вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи. Натхненна поезія, зворушливі музичні твори, спогади учасників тих подій, що закарбувалися у публікаціях та відеофільмах, створили яскраву емоційну атмосферу заходу.

Особливий інтерес відвідувачів викликала розповідь почесного гостя заходу, одного з ліквідаторів аварії Юрія Іллєнка, котрий працював на станції керування авіацією у безпосередній близькості до реактора. Юрій Михайлович розповів присутнім про те, як у перші дні й місяці велися роботи з ліквідації наслідків аварії та які випадки траплялися з його побратимами під час нелегких днів боротьби зі зруйнованим реактором.

Наостанок учасники заходу разом з його автором і ведучою, завідуючою відділом музею Оленою Сазоновою висловили подяку і свої найкращі побажали Юрію Іллєнку, а в його особі й усім ліквідаторам тієї страшної катастрофи, та озвучили сподівання, що гіркі уроки минулого не забудуться і подібне лихо більше не повториться.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1016 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість