Головна » 2018 » Травень » 17 » «Марія Заньковецька»: 17 травня в музеї-заповіднику відбулася XIV зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
«Марія Заньковецька»: 17 травня в музеї-заповіднику відбулася XIV зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
21:01

17 травня на затишній веранді в будинку відомого письменника Михайла Коцюбинського зібралися поціновувачі мистецького проекту. Цього разу їхній увазі була представлена постать Марії Заньковецької – відомої актриси, визначної діячки на ниві української культури.

Тепла весняна погода сприяла гарному настрою та домашній атмосфері. Слухачі мали змогу пити запашний чай, насолоджуватися цвітінням квітів у саду письменника та слухати цікаву розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської.

Марія Заньковецька була окрасою національної сцени, зіркою в театральному просторі на зламі XIX-XX ст. Вона увійшла в історію театру як видатна українська трагедійна актриса, що в створюваних сценічних образах уособлювала символ української жінки, тонко поєднуючи архетипне і вмотивовану психологічність. Обдарування Марії Заньковецької багатогранне – лірична героїня, актриса комедійного плану. Та справжня стихія актриси – трагедія, в якій Заньковецька сягала висот античної трагедії. Вона царювала також у побутових драмах з натуралістичним елементом. Визначальними акторськими роботами Заньковецької вважаються трагедійні образи Олени у виставі «Глитай, або ж Паук» Марка Кропивницького й Харитини в «Наймичці» Івана Карпенка-Карого.

Актриса виступала на єлисаветградській, петербурській, московській, київській, одеській, харківській, львівській та інших сценах; їй не аплодували ні Париж, ні Лондон, ні Берлін – та Марію Заньковецьку величають актрисою світової величини.

Наступна зустріч відбудеться 15 червня. Вона буде присвячена постаті Лесі Українки.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 810 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість