Головна » 2019 » Жовтень » 11 » «Козацький дух сурмить із глибини: «Народе мій, Вкраїну борони!»
«Козацький дух сурмить із глибини: «Народе мій, Вкраїну борони!»
10:05

Саме під такою назвою в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до Дня захисника України, що відзначають 14 жовтня.

Це свято має довгу історію: 14 жовтня відзначають День козацтва, Української повстанської армії, Покрову Пресвятої Богородиці, а з 2014 року ще і День захисника України!

Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів: згідно з літописами князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною в Запорізькій Січі, а 14 жовтня – одним із найважливіших днів для козаків – тоді вони проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. У ХХ столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія. В ХХІ столітті ми продовжуємо цю традицію і 14 жовтня відзначаємо День захисника України.

На виставці бібліотечних матеріалів представлені книги та періодичні видання, що ілюструють силу і міць українських захисників як у минулому, так і тепер. Виставка триватиме до кінця місяця.

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 680 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість