Головна » 2016 » Квітень » 12 » Капрійські сюжети: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського здійснили віртуальну мандрівку Європою стежками письменника
Капрійські сюжети: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського здійснили віртуальну мандрівку Європою стежками письменника
11:58

 8 квітня у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася четверта зустріч у межах проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець».

Цього разу гості зустрічі разом з автором проекту Наталією Коцюбинською здійснили віртуальну подорож у часі і просторі та помандрували услід за видатним українським письменником містами старої Європи до мальовничого острова Капрі.

Дрезден, Берлін, Відень, Женева, Цюріх, Люцерн, Флоренція, Венеція, Генуя, Рим, Неаполь, а через кілька років ще й Константинополь, Салоніки, Афіни, о.Кріт, Сіцилія, - ці та багато інших міст навідав М.Коцюбинський під час своїх подорожей. Мандрівки справили на письменника незабутні враження, про які ми дізнаємося з його численних листів, котрі він надсилав своїй родині та друзям заледве не з кожного міста. І зараз у фондах музею зберігається велика колекція листівок з видами міст, де довелося побувати письменнику, а нині, переглядаючи ці світлини, і гості заходу теж змогли побачити Європу такою, якою її свого часу бачив Михайло Коцюбинський.

Особливе враження на письменника справила Італія. Неймовірна архітектура Флоренції та Риму, руїни стародавнього міста Помпеї і величний Везувій, жахливі руїни Мессіни після землетрусу 1908 року і мальовничий о.Капрі з його надзвичайною природою знайшли своє відображення у листах і творчості М.Коцюбинського.

Саме завдяки листам і новелам, написаним Михайлом Михайловичем під враженням від побаченого, а ще численним листівкам та відеосюжетам організаторам та гостям зустрічі вдалося повернутися на сторіччя назад у часі і просторі та подивитися на світ очима письменника.

Уже за місяць, 13 травня, відбудеться наступна зустріч у межах проекту, яка буде присвячена колоритній Гуцульщині, котра по-справжньому зачарувала письменника. 

Вартість квитка – 30 грн.

Кількість місць обмежена. Попередній запис на участь у заході обов’язковий!

Тел. для довідок: (04622) 4-10-03; (063) 065 61 49; (097) 465 70 91.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1094 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість