Головна » 2016 » Листопад » 23 » Безмежний всесвіт М.Вінграновського: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася поетична вітальня з нагоди 80-річчя митця
Безмежний всесвіт М.Вінграновського: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася поетична вітальня з нагоди 80-річчя митця
16:33

22 листопада поетична вітальня Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського відчинила свої двері для учнів чернігівських шкіл аби познайомити їх з творчістю видатного українського поета, письменника, актора і режисера Миколи Вінграновського, 80-річчя з дня народження якого Україна відзначала 7 листопада.

Цього дня учні не просто дізналися цікаві факти з біографії митця та послухали його твори, але і змогли доторкнутися до його багатогранного таланту, подивившись фрагменти з його особистих спогадів та фільму О.Довженка «Повість полумяних літ», почувши авторське прочитання поезії.

Окремою темою для розмови став історичний роман письменника «Северин Наливайко». Про історію його написання та про особливості творчої праці письменника учні почули безпосередньо з уст самого Миколи Вінграновського, образ якого і досі живе у численних відеофільмах. Цікавими для гостей зали були і спогади друзів та колег митця, адже вони дозволяють краще уявити, якою людиною був письменник.

Не обійшлося на заході і без прочитання поезії М.Вінграновського, котру по праву вважають особливим явищем в історії української літератури. До того ж поезія звучала у прочитанні відомих українських акторів, телевізійників, співаків, котрі надають їй нового сучасного звучання, доводячи що вірші М.Вінграновського і досі не втрачають своєї актуальності, а рядки, писані десятки років тому, знаходять яскраве відлуння у сьогоденні.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1248 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість