Головна » 2018 » Січень » 24 » 24 січня в музеї Коцюбинського відбувся літературний вечір, присвячений пам’яті Василя Стуса
24 січня в музеї Коцюбинського відбувся літературний вечір, присвячений пам’яті Василя Стуса
17:03

24 січня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбувся літературний вечір під назвою «Василь Стус. Тернистий шлях у вічність (до 80-річчя від дня народження). Цього дня до кінолекційної зали завітало чимало школярів і дорослих, аби послухати цікаву розповідь про нелегкі випробування, що лягли на плечі українського поета.

Розпочався вечір із прослуховування композиції «Прощай, Україно» на вірші Василя Стуса у виконанні сестер Тельнюк – авторок проекту «Стусове коло» та лауреаток премії імені Стуса за збереження та пропаганду української культури. Також присутні змогли переглянути фрагменти документального фільму про Василя Стуса «Просвітлої дороги свічка чорна» (1992 рік).

На захід були запрошені учні 20 школи, які декламували вірші репресованого письменника. Цікаво було всім прослухати аудіозапис, де сам поет читає свій вірш.

З літературного вечора кожен виніс собі щось нове і цікаве, зміг глибше збагнути творчість поета-шістдесятника, збагнути його, світ і самих себе.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 804 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість