Головна » 2018 » Березень » 15 » 23 березня в музеї відбудеться нова зустріч проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»: «Гнат Хоткевич: німецький шпигун з бандурою»
23 березня в музеї відбудеться нова зустріч проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»: «Гнат Хоткевич: німецький шпигун з бандурою»
14:16

Музей Михайла Коцюбинського продовжує відкривати для поціновувачів творчості письменника таємниці його життя.

Новий мистецький проект «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» пропонує знайомство з цікавими неординарними особистостями, які творили українську культуру на зламі ХІХ – ХХ століть, любили Україну, за висловом Євгена Чикаленка,  не лише до глибини серця, а й до глибини власних кишень.

Чергова зустріч присвячена творчим взаєминам Михайла Коцюбинського і Гната Хоткевича.  Про життя Гната Хоткевича можна писати роман. Народившись у Харкові, він, «східняк», прославляв у своїх творах Гуцульщину; заснував декілька унікальних театральних труп, акторами в яких були залізничники та неписьменні селяни; професійно грав на бандурі та навіть випустив підручник із мистецтва гри на цьому інструменті. Незважаючи на постійну зайнятість, ніколи не був заможним. Через це його двічі кидали жінки, залишаючи на виховання чоловіка дітей. Особисте щастя Хоткевич знайшов у похилому віці, але насолодитися ним повною мірою не встиг – настав період репресій 30-х років…

Зустріч відбудеться 23 березня о 17-00 у залі музею.

Вартість квитка – 30 грн.

Кількість місць обмежена.

Попередній запис обов’язковий.

Тел. для довідок: 4-10-03, (097) 465-70-91, (063) 065-61-49.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 776 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість