Головна » 2008 » Квітень » 26 » Вшанування пам'яті М.М. Коцюбинського
Вшанування пам'яті М.М. Коцюбинського
00:58
25 квітня на схилах Болдиних гір у Чернігові, на могилі класика української літератури Михайла Михайловича Коцюбинського та його дружини пройшов мітинг-реквієм до 95-ої річниці з дня смерті письменника.
На вшануванні пам'яті видатного громадського діяча були присутні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Наталія Романова, міський голова Олександр Соколов, заступники керівників міської та обласної влади, начальники управлінь облдержадміністрації, чернігівська інтелігенція та школярі.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Михайла Коцюбинського.
Незважаючи на те, що М.М. Коцюбинський народився не в Чернігові, але ж саме 15 років життя М.Коцюбинського, що були пов'язані з Черніговом були найбільш плідними за його життя.
Саме в нашому місті народилися найкращі та найвідоміші його твори: «Тіні забутих предків», «Intermezzo», «Fata morgana» та інші.

Голова облдержадміністрації В.Хоменко підкреслив: сьогодні, у наші, непрості для української літератури дні, керівництво області сприяє і сприятиме плеканню вже існуючих і нових літературних талантів, якими Сіверська земля ніколи не була обділена. З обласного бюджету фінансується престижна обласна літературно-мистецька премія ім. Михайла Коцюбинського. Бути нагородженим цією премією мають за честь найкращі майстри слова, пензля та сцени, які своїми здобутками, своєю творчістю підтримують високу планку, на яку підняв українську літературі Коцюбинський понад 100 років тому.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 3648 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість