Головна » 2008 » Квітень » 25 » Відбулися традиційні квітневі наукові читання, присвячені 95-й річниці від дня смерті Михайла Коцюбинського
Відбулися традиційні квітневі наукові читання, присвячені 95-й річниці від дня смерті Михайла Коцюбинського
00:55
Традиційні квітневі наукові читання, присвячені 95-й річниці від дня смерті Михайла Коцюбинського відбулися в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського
Талант письменника настільки багатогранний, що охопити усі нюанси та відтінки його творчості не вдалося коцюбинськознавцям та шанувальникам його творчості й досі. Тож ці читання є важливим чинником у дослідженні творчого доробку Коцюбинського, визначних сторінок його біографії та громадської діяльності великого Сонцепоклонника, як називають Михайла Михайловича. Смерть забрала його у розквіті сил – у 48 років, залишивши майбутнім поколінням можливість уявити, скільки талановитих творів могли би вийти з-під його пера.

У читаннях взяли участь – директор музею Ігор Коцюбинський, кандидат філософських наук Тамара Андрійчук, доктор педагогічних наук Світлана Жила, кандидат філологічних наук Ілля Хоменко, викладач ЧІПО, лауреат премії ім. М.Коцюбинського Ганна Арсенич-Баран, аспірантка ЧДПУ Оксана Москаленко та науковий співробітник Київського інституту етнології та мистецтвознавства Станіслав Бушак.

На завершення заходу уривок зі твору М.Коцюбинського «Що записано в книгу життя» прочитав заслужений артист України, лауреат премії ім. М.Коцюбинського Володимир Банюк.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2685 | Додав: Майшев | Рейтинг: 3.5/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість